onsdag 25. april 2012

Snømannen av Jo Nesbø

Jo Nesbø ble født 29. mars 1960, han er en norsk musiker og forfatter. Jo nesbø er en veldig kjent krimforfatter som har skrevet den suksessfulle serien om Harry Hole. Han er en av nordens mest kjente forfattere.

To kvinner blir funnet drept i Oslo, druknet i sitt eget blod. Begge kvinnene har stikksår på insiden av munnen. Kaja solness jobber for vodsavsnittet i Oslo, hun blir sendt til Hong Kong for å finne Harry Hole, en spesialist på seriemord. Boken foregår i hovedsak i Oslo, men også i Hong Kong og Kongo. Drapene virker i starten som om de ikke har noen sammenheng, men etter hvert finner de ut at alle de involverte var sammen på en hytte på Ustaoset.

Jeg synes dette var en veldig spennende bok. Boken er kankje strukket litt langt, fordi jeg synes at det ble i slutten litt kjedelig, selv om den samme spenningen og de gode skildringene til Nesbø forsatte på samme måte. Det er også en mulighet at dette kommer av at jeg ikke vanligvis er en person som har tålmodighet til å sette meg ned med en lang bok. Boken er som sagt skrevet med gode skildringer som gjør at det blir mulig å se for seg personer og steder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar